Parížske rožky

Cesto
4 bielka
300 g práškového cukru
150 g mletých orechov
3 polievkové lyž. polohrubej múky + strúhanka na zahustenie

Bielka šľaháme nad parou a postupne pridávame prášk. cukor. Cesto musí byť dosť husté (dlho ho aj šľaháme najmenej 15 – 25 minút)... nakoniec pridáme múku a orechy. Hneď potom ho pomocou zdobičky nanášame na plech s mastným papierom v tvare rožteka. Pečieme pri 180° (poriadne sa nafúknu a potom spľasnú, po vybratí z rúry zase spľasnú, ale tak to má byť  )

Krém
4 celé vajcia sa vyšľahajú nad parou s 18 dkg kryštálového cukru a lyžicou kakaa.
1 maslo sa vymieša s vychladnutým krémom.

* z tejto dávky vyjde cca 30 – 35 veľkých rožkov

Kontaktujte nás